DOMÁCE KORENIACE ZMESI – RECEPTY

Milí moji kuchtíci dnes sa budeme baviť o týchto témach:

ZOZNAM RECEPTOV

  • Základná zmes Garam masala

ZÁKLADNÁ ZMES GARAM MASALA

O ZMESI:

Korenie ázijskej kuchyne. Používa sa samostatne, alebo ako súčasť iných korení. Na severe Indie sa používa vo forme prášku, na juhu Indie sa vyrába pasta s kokosovým mliekom, octom, alebo vodou.

3 PL semien koriandra, 2 PL rímskej rasce, 2 PL semien kardamónu, 2PL čierneho korenia, 1KL klinčekov, 1 KL nastrúhaného muškátového orieška, 1 celá škorica
Môžeme ešte pridať: koriander, sušené chilli, šafrán, kurkumu, muškátový orech, horčičné semená

Umiestite všetko okrem muškátového orieška na suchú panvicu  a pražte približne 10 minút pri miernej teplote. Stále miešajte, aby sa všetko rovnomerne opražilo. Keď prísady mierne stmavnú a začnú vydávať bohatú arómu, odstráňte ich z panvice a nechajte vychladnúť. Vychladnuté ingrediencie rozmixujte v mlynčeku na korenie alebo na kávu, alebo rozdrvíme v mažiari na prášok a vmiešajte čerstvo strúhaný muškátový oriešok. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe, ďaleko od tepla.
Skladovanie: V dobre vzduchotesných sklenených nádobách
https://www.woman.sk/zdravie/zdravie-vyziva/pripravte-si-korenie-garam-masala/