DÍPY – RECEPTY

ZOZNAM RECEPTOV

  • Barbecue
  • Šafránový
  • Bylinkový
  • Cesnakový

BARBECUE  

200 g cibule, 30 g cesnaku, 50 g čerstvých chilli papričiek, 1 l kečup Heinz, 100 ml worchester, 100 ml sójovej omáčky, 200 g medu, 10 g čierne korenie, soľ

Cibuľku a cesnak si orestujte, scedíte a po vychladnutí všetko zmiešate a ochutíte.

ŠAFRÁNOVÝ

400 g majonézy, 10 g cesnaku, 10 g korenia, 100 ml bieleho vína, 10 g ružového korenia, 0,02 šafránu, 20 g pažítky, soľ

Všetky ingrediencie zmiešate a necháte odstáť aspoň 30 minút.

BYLINKOVÝ

200 g bieleho jogurtu, 200 g kyslej smotany, 10 g cesnaku, 10 g korenia, 5 g tymianu, 5 g pažítky, 5 g petržlenovej vňate,  soľ

Všetky ingrediencie zmiešate a necháte odstáť aspoň 30 minút.

CESNAKOVÝ

125 g kyslej smotany, 2  strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Do misky dáme kyslú smotanu, najemno nakrájaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Necháme chvíľu odstáť a podávame.