ZOZNAM RECEPTOV
- Quinoa so zeleninou a omáčkou z pečených paprik
- Quinoa guličky
Spôsob prípravy quinoi a všetko o nej nájdete na:
https://mysiakovaskolavarenia.sk/zaklady-varenia/ako-na-to/
QUINOA SO ZELENINOU A OMÁČKOU Z PEČENÝCH PAPRIK
Quinoa, 2 svetlé baklažány, 1 mrkva, 2 menšie paradajky, zeleninový vývar, petržlenová vňať, bazalka, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
QUINOA + OSTATNÉ PRÍPRAVNÉ PRÁCE:
Quinou uvaríme v zeleninovom vývare. Baklažán rozpolíme, jemne narežeme, osolíme, okoreníme. Necháme cca 30 min. „ vypotiť“.
PAPRIKOVÁ OMÁČKA:
4 mäsité červené papriky, 1/2 červená cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 vetvička rozmarínu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
Papriky dáme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 200°C, kým koža nesčernie. Upečené papriky ešte horúce dáme do igelitového sáčku zaviažeme a necháme zapariť. Potom ich vyberieme a šupku olúpeme. Olúpanú dužinu paprík necháme vychladiť. V panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu najemno a cesnak na plátky. Nakoniec pridáme pečené papriky, rozmarín, soľ, korenie a necháme povariť. Zmes dáme do robota a rozmixujeme. Ešte dochutíme soľou a korením.
DOKONČENIE:
Paradajky zblanšírujeme a nakrájame na kocky. Baklažán z oboch strán opečieme na oleji a pridáme paradajky. Zmes posypeme nasekanou bazalkou. Uvarenú quinou osolíme, okoreníme. Zakvapneme olivovým olejom a nasypeme nasekanú petržlenovú vňať, mrkvu a zvyšok nasekanej vňate.
SERVÍROVANIE:
Na tanier si naberieme quinou, orestovaný baklažán a paradajky a všetko polejte omáčkou z paprik. Dozdobíme čerstvou bazalkou.
QUINOA GULIČKY
1,5 šálky uvarenej bielej quinoy 3PL hladkej /špaldovej múky, 2 jarné cibuľky, 2 PL nasekaná petržlenová vňať, 2 vajcia, citrónová kôra, soľ, mleté čierne korenie, olej
Do misy dáme všetky ingrediencie a rukou spracujeme na kompaktnú hmotu. Mokrými rukami tvarujeme placky. Opekáme z oboch strán vo vyššej vrstve oleja. Príloha: zemiaková kaša